Evenimente


Primăria Municipiului Olteniţa

B-dul. Republicii    nr. 40.  Judetul Calarasi, tel.:0242/515182; 515770; 515169,  fax:0242/515087;
E-mail : achizitii.primariaoltenita@gmail.com


COMPARTIMENT COOPERARE INTERNATIONALA, INVESTITII, LICITATII,

MONITORIZAREA SERVICIILOR COMUNITARE DE UTILITATI PUBLICE, ACHIZITII PUBLICE
“DUNĂREA DE FOC ŞI PLUTA DUNĂRII”

  A inclus şi activităţi pentru

Sustenabilitate proiect : ”Promovarea potenţialului turistic al municipiului Olteniţa prin activităţi de marketing specifice  şi punerea în valoare a culturii Gumelniţa” 

 

Anul trecut, mai multe O.N.G.-uri din Bulgaria  în   parteneriat   cu   municipalitatea din Tutrakan ( Turtucaia ) au organizat “DUNĂREA DE FOC”, un festival cu muzică live, jocuri de lumini, dansuri, plimbări cu vaporaşul între Olteniţa si Tutrakan, standuri cu mâncare tradiţională, au creat chiar şi un pod de baloane între cele doua maluri, bulgăresc şi românesc.Anul acesta s-a întamplat din nou, în plus existand şi o “Plută a Dunării”! “Pluta Dunării 2013” este o iniţiativă civică a mai multor asociaţii, instituţii, municipii, firme şi persoane fizice, fiind o plută cu motor care coboară pe Dunăre începând cu data de 5 iulie, când intră în ţară pe la Calafat. Aceasta acostează de o parte şi de alta a malurilor Dunării, în localităţi bulgăreşti şi româneşti, până la municipiul Călăraşi ( ROM. ) / Silistra (BG. ) când va ajunge pe 1 august, unde va fi şi punctul terminus al acestei acţiuni care se va încheia pe data de 4 august, conform programului pus la dispoziţie de organizatori.

Pe data de 27 iulie “Pluta Dunării” a ajuns şi în Olteniţa, evenimentul fiind marcat prin diferite activităţi care au început în jurul prănzului şi care s-au încheiat seara, între acestea figurând şi plimbări cu pluta pe Dunăre.

Primăria municipiului Olteniţa a acordat interesul cuvenit acestui eveniment prin a asigura transportul în comun din centrul oraşului în port, a persoanelor care au dorit să ia parte la aceste activităţi.
De asemenea, a invitat atât solişti cât şi trupe de dans ale Clubului Copiilor nr. 1 Olteniţa pentru a susţine un variat program artistic, apreciat de persoanele de faţă.

 

 

Totodată, în cadrul acestui eveniment, Primăria municipiului Olteniţa a desfăşurat activităţi de promovare şi marketing a turismului în zona localităţii noastre prin a face cunoscută cultura Gumelniţa, aceasta fiind tema principală a proiectului  ”Promovarea potenţialului turistic al municipiului Olteniîa prin activităţi de marketing specifice  şi punerea în valoare a culturii Gumelniţa”, Cod SMIS – 17830, derulat în perioada 15.03.2011 – 14.04.2012.

Echipa de sustenabilitate a proiectului de mai sus, cu ajutorul unor voluntari, a procedat la diseminarea de materiale publicitare – broşuri, pliante, CD-uri, afişe - către participanţii la acest eveniment, activitate ce a avut ca rol creşterea numărului de turişti şi a interesului acestora faţă de obiectivele istorice din zonă.


 Materialele publicitare, dupa cum se observă şi in fotografiile prezentate aici, au fost primite cu interes de catre un public variat, care şi-a manifestat curiozitatea şi dorinţa de a afla cât mai multe despre civilizaţia Gumelniţa şi obiectivele proiectului.


Au fost aduse la cunoştiinţa celor interesaţi, care sunt, după cum se vede, de la cei mai mici la cei mai…maturi, date despre Muzeul “Civilizaţiei Gumelniţa” şi despre site-ul Măgura Gumelniţa,  tocmai în dorinţa de a acoperi un public cu o arie  cât mai largă ca vârstă şi preocupări.


 


În timp ce se împărţeau materialele publicitare, s-a făcut cunoscut participanţilor prezenţi la eveniment scopul proiectului, obiectivele turistice ale zonei Olteniţa şi s-a stat la dispoziţia acestora cu toate informaţiile de care aveau nevoie.


După cum se vede, au fost interesaţi de proiect persoane din diferite categorii, fapt ce ne-a bucurat, întrucât ne-au promis că vor duce informaţiile despre Olteniţa şi despre cultura Gumelniţa oriunde vor ajunge, contribuind astfel, la o mai bună promovare a zonei noastre prin punerea în valoare a acestei atât de cunoscute culturi, ceea ce va duce, sperăm noi, la creşterea numărului de turişti.

Participând la acest eveniment, Primăria municipiului Olteniţa, prin echipa de sustenabilitate a proiectului ”Promovarea potenţialului turistic al municipiului Olteniţa prin activităti de marketing specifice  şi punerea în valoare a culturii Gumelniţa”, a încercat să aducă la cunostiinţa participanţilor obiectivele acestuia, scopul pentru care a fost implementat, dorinţa noastră de a face cunoscuta civilizaţia Gumelniţa şi de a creşte an de an numărul turiştilor care ne vizitează zona.

Sperăm că informaţiile şi materialele pe care le-am pus la dispoziţia participanţilor la evenimentul denumit “DUNĂREA DE FOC ŞI PLUTA DUNĂRII” au fost de un real interes şi au reuşit, o dată în plus, să facă cunoscută cât mai bine, zona şi municipiul Olteniţa, obiectivele istorice şi turistice de aici, care merită cu adevarat, vizitate.

 

PRIMAR,                                                                                                                 
ŢONE PETRE    

 

Responsabil administrativ proiect
ZAVALAŞ LIVIU
                                                                    
 

 

 

 

 

 

 

 
web counter
web counter